onsdag den 19. august 2015

Lækker chokoladekage uden æg

Nem chokoladekage med lækker kakao glasur
Velbekom ;-)




Du skal bruge:                                                                                                       
5 spsk solsikkeolie
2,5 dl mælk
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
30 gram kakao
200 gram mel

Glasur:
100 gram Flormelis (evt mere)
1 pasteuriseret æg
10 gram kakao
25 dråber vand (evt mere)


Sådan gør du:
- Pisk olie og mælk sammen i en skål
- Kom sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao ned i skålen og pisk det godt sammen med        olien og mælken.
- Tilsæt mel og pisk langsommere så det ikke flyver ud over det hele
- Smør en springform eller tag et stykke bagepapir og læg det i springformen
- Bag den i en 175 grader varmlufts ovn  i ca 35 min (husk at tiden er vejledende, så det er muligt at den skal have mere) Tjek med en gaffel om kagen er bagt (stik gaflen ned i midten af kagen, og er der kage på gaflen når den tages op er kagen ikke færdig)
- Tag kagen ud af formen og over på et fad/tallerken
- Find en lille skål
- Heri tilsættes flormelis, 1 pasteuriseret æg, kakao og lidt vand (Alt efter hvilken tykkelse man vil have glasuren skal være) 
- Pisk det godt sammen
- Lad kagen køle helt af før den overtrækkes med glasur hvis dette ønskes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar